Najpierw napisałam ten post po angielsku, ale postanowiłam jednak pisać po polsku, może z czasem wprowadzę oba języki, póki co polskie tłumaczenie wrzucam na początek.

Wegańskie czekoladki

Składniki:
1. Ciemna czekolada 1 tabliczka,
2. Masło orzechowe – bez soli, cukru itp.
3. Silikonowe foremki.
 
Należy rozpuścić czekoladę w mikrofalówce, w specjalnym naczyniu 30 sek. do 1 min. w zależności od mocy mikrofalówki. 
Następnie dodać po łyżce czekolady na dno foremki, na to po łyżce masła orzechowego. Całość oblać pozostałą roztopioną czekoladą. Wstawić do zamrażalnika na ok. 2 godziny.
Gotowe! 
Prawda, że proste? A jakie pyszne i zdrowe 😉 
Jeśli zdecyduje się zrobić wegańskie czekoladki to koniecznie dajcie znać.
 
 
Here we have the first 100% clean recipe:
 
Dark chocolate happiness (6 pieces)
 
Ingredients:
1.       Dark chocolate 1 bar,
2.     Clean peanut butter,
3.       Silicon cups.
Steps:
Put your chocolate in a microwave friendly bowl and microwave from 30 seconds to 1 minute or until the consistency smooth.
Add a bit of chocolate in your cups, the amount will depend on your personal preference.
 
 
Wait for a few minutes then add a bit of peanut butter, this again depends on how much peanut butter you want.
 
And finally cover it up with more chocolate, try to cover up the peanut butter so it has a clean finish.
 
 
Cover the cups and put them in a freezer.
 
After 2 hours your Dark chocolate happiness are ready !
 

Nie wiem co się stało ze zdjęciami z tego postu! Zniknęły zarówno z bloga jak i mojego komputera 🙁 Zostało mi tylko to z instagramu:

wegańskie czekoladki